Game of Thrones

Säsongspremiären av Game of Thrones drog igång förra veckan och för er som ännu inte kikat på första avsnittet har säkert en hel del spekulationer kring hur det kommer att utspela sig. Även ni som sett avsnitt 1 av säsong 6 har säkert en hel del ni funderar på. Nedan har jag tagit upp de frågor som cirkulerat runt mest efter att säsong 5 avslutades. Vissa har vi redan svaret på medans några återstår.

Ingen har väl missat att säsong 6 av Game of Thrones gick av stapeln förra veckan? Säsongspremiären som ägde rum under onsdagen förra veckan slog dessutom tittarrekord med 10.7 miljoner tittare. Det är inte dåligt. Men med en så välgjord och spännande tv serie blir man inte heller förvånad över dess popularitet.  Så vad förväntar sig de flesta av den nya säsongen av världens mest populära tv-serie? Bran Stark som saknades i den femte säsongen är tillbaka och det ryktas om att han lärt sig hantera sina förmågor om att se flashbacks och kunna blicka framåt vilket kan göra en hel del saker väldigt mycket mer intressant. En annan stor fråga som det spekuleras kring är om det är dags för Sansas hämd? Efter säsong 5 var man osäker på om hon klarade av det hopp hon gjorde från Winterfells mur, men de flesta som kikat på trailern för säsong 6 är nog medvetna om att kommer få se en hel del av henne även i denna säsong av Game of Thrones. Men den absolut största frågan som många fans har ställt sig själva är om Jon Snow kommer att återuppstå? Många skulle nog bli förvånade om detta inte skulle ske, han är ju trots allt en stor favorit.

En annan stor favorit i serien är drakmodern Daenerys. Och frågan som är på allas läppar är om hon i denna säsong kommer att återta tronen som hennes släkt förlorade när Aerys ll Targaryen störtades. När man kikar på denna säsongs trailer så ser man små klipp som hintar om att det kommer bli krig. Det betyder att det mycket väl kan hända att Daenerys kommer att ta tillbaka tronen. Det är mycket frågor, speciellt denna säsong då även de som läser böckerna inte har någon kunskap om vad som sker säsong 6 då det än så länge endast har getts ut fem böcker. Frågetecknen är många, och det finns bara ett sätt att radera dem, slå dig ned i soffan, poppa en skål med popcorn och njut av denna extrem välskrivna och välregisserade tv serier som fångats hela världens hjärtan.

Game-of-Thrones-Stagione-6