Drömmar

När man pratar om drömmar så tänker man oftast på två saker. Drömmar som i att man har en dröm om att något ska hända, och drömmar som i att man drömmer om något när man sover. Dessa är egentligen två helt olika saker. När man drömmer sig bort och tänker på något man väldigt gärna vill göra eller ha så skiljer det sig väldigt ofta helt ifrån det man drömmer om när man sover. De drömmar man har när man sover kan självklart handla om något man gärna vill ha, men ibland är de väldigt långt ifrån något man faktiskt önskar ska hända på riktigt.

Däremot om man tänker på något riktigt mycket under dagen, eller har en längtan efter något så kan det dyka upp under nattens dröm. Jag minns när man var liten och gärna ville ha ett husdjur,d å kunde man drömma om att man fick en hund eller något annat djur man önskat sig. Ju längre in i drömmer jag kom så brukade hunden minska i storlek tills den blev så liten att den nästan försvann. Sen vaknar man upp och undrar vart hunden tagit vägen och får en känsla av tomhet. Som att man är så nära något man verkligen ville ha och fick ett litet smakprov på det för att sedan bli fråntagen det igen. Men dessa drömmar kan faktiskt motivera än till att nå sitt mål som man hade i drömmen och resultera i att man jobbar hårdare för att faktiskt uppnå det man vill.

Så vad är vanligast att drömma om i vuxen ålder? De flesta av oss har nog inte ett eget husdjur som högsta dröm här i livet. När man har frågar runt människor från alla håll och kanter så har majoriteten svarat att de drömmer om att bli lyckliga, ha tur i kärlek, vinna pengar eller ha ett liv med bra hälsa. Men är detta fyra saker som är helt omöjliga att uppnå eller måste man verkligen bara drömma om detta och ha tur för att något av dessa fyra önskningar och drömmar ska uppnås? En av dessa drömmar handlar tyvärr endast om tur, att vinna pengar. Det är inget du riktigt kan kämpa för att uppnå. Man läser lite och så om personer som har tagit hem stora jackpottvinster på online spel som Mega fortune dreams eller Arabian nights. Men det man ska tänka på när man läser om dessa vinster är att dessa människor är en på miljonen som tar hem dessa vinster, juste dessa människor råkade ha väldigt stor tur. Självklart kan man inte vinna något om man aldrig spelare, men spela med måtta om er dröm är att vinna pengar, annars kan det sluta med att det ger bakslag och att det slutar med att du förlorar en massa pengar istället.

Att bli lycklig och att ha bra hälsa är två drömmar som du faktiskt kan uppnå på egen hand. Dessa två går även hand i hand då bra hälsa oftast brukar leda till att man mår bättre och känner sig lycklig. Att skaffa bättre hälsa gör du enkelt genom att trappa ner på dåliga vanor som påverkar din hälsa negativt samt ser till att du kommer ut och rör på dig och äter bra mat. Många upplever även att de når ett bättre välbefinnande och känner ro i livet efter att de börjar med yoga och meditation. Det finns även en hel del rogivande tesorter som är väl värda att testa på. Tyvärr är det svårare för de som har ett mer krävande arbete, men försök att finna lite egentid så ofta som det går. En timma om dagen kan göra skillnad.

Tur i kärlek. Det är något som de flesta drömmer om men det är även den knepigaste drömfrågan. Många kommer att uppleva tur i kärlek flera gånger under sitt liv medan andra bara kommer att uppleva det en gång. Det behöver inte alls betyda att du faktiskt har otur i kärlek om du inte upplever det mer, det kan bero på helt andra faktorer som varierar från person till person. Är du för utseendefixerad och tycker att endast de absolut snyggaste personerna enligt dig är värda att försöka med? Är du för blyg och inte vågar prata med andra personer av motsatt kön? Är du kanske en person som gärna stannar hemma istället för att gå ut vilket slutar med att du sällan träffar nytt folk? Alla dessa faktorer spelar en stor roll i om du har tur i kärlek eller inte, och alla dessa går att ändra på. Kärlek handlar inte bara om utsidan, för att finna kärlek måste du lära dig att våga prata med andra och för att hitta något du tycker om så behöver du träffa nya människor. Det finns någon där ute för alla men man måste ha tålamod och våga se sig omkring.

Har du eller någon som du känner haft någon stor dröm som sedan har blivit till verklighet? och hur gjorde du/hen för att uppfylla denna? Lämna gärna en kommentar eller släng iväg ett mail om du har en berättelse inom detta ämna som är värt att dela med andra.

dröm