Att skriva en egen fantasy novell

Jag gillar att skriva, framför allt fantasy noveller. Jag har aldrig riktigt skrivit en hel bok, även om jag har funderat på det många gånger. Men jag går ofta i dessa tankar och är det något som vi har gemensamt så vill jag tipsa om att börja med att skriva noveller. Skriv ned små berättelser som du har inom dig som du känner att du vill få ut på papper. Skriv ned dina galnaste fantasier och dela sedan med dig av dessa på webbplatser som till exempel Novell.nu. Där kan sedan andra som är intresserade av att skriva och läsa ta del av dina texter och även ge feedback. Tänk på att all feedback är positiv, även dålig feedback. Sen finns det självklart även dumma personer som medvetet försöker vara elaka men glöm inte att det handlar om en osäkerhet hos dem och är inget du ska lyssna på eller ta åt dig av.

”Han kände hur luften i rummet fylldes av en ljummen näst intill varm ånga. Värmen som fyllde rummet hade en suspekt doft som inte alls luktade särskilt gott. Henrik började genast att få en obehglig känsla i kroppen, känslan fyllde han sakta och kröp långsamt ut i fingrar och tår. Han visste vad detta betydde och började sakta men säkert gripas av panik. Men han var tvungen att hejda sig, grips han av panik nu så kommer den oinbjudna gästen att hitta han snabbare än kvickt, vilket skulle betyda slutet för Henrik.”

Detta är ett litet sntycke ifrån en novell som jag jobbar på just nu. Det är en novell som är inriktad mot lite mer skräck-fantasy. Varför jag ville dela med mig av just detta stycke är för att inspirera er till att börja skriva, och att få en liten känsla av hur man kan arbeta upp spänningen i sin text. Jag är ännu inte klar med min novell och jag kan inte jobba med den lika ofta som jag önksar, men när jag väl är färdig så kan det mycket väl hända att jag delar med mig av min novell här i bloggen. Så håll en öga öppet.

write-your-novel-1065303-flash