Varför är fantasy böcker så populära

Under de två senaste decennierna har fantasy genren växt sig väldigt stor och det är lätt att fråga sig varför fantasy litteratur har blivit så populär. Att svara på det kort och koncist är mycket svårt, då det hela helt och hållet utgår från läsarnas egna smak och tycke om böckerna. Det finns också en så stor mängd olika typer av fantasy böcker att välja på, så att det faktiskt finns något som kan tänkas passa alla smaker. Det är också så att det finns de som inte kan tänka sig att läsa d768px-Polish_sci_fi_fantasy_booksessa fantasi sagor, medan det finns de som bara läser dem.

En av anledningarna till denna stora popularitet kan dock vara att vi ofta lever i vardagslivet, vilket gör att många kanske vill drömma sig bort många gånger. Vill du verkligen drömma dig bort för ett tag finns det en bra chans att göra det i en välskriven fantasy bok. Här kan det ge dig precis det du behöver för att få krafterna åter för det verkliga livet. I och med att det finns så många typer av olika fantasy litteratur kommer det på det sättet alltid att finnas en drömvärld som passar alla som gillar dessa böcker.

När vi sedan ser till alla de som inte läser dessa böcker och kallar dem för onaturligt och ointressant, kan detta vara svårt att förstå. Här läser ofta dessa människor andra böcker såsom deckare och thriller eller romaner. Många gånger finns det stora inslag av fantasy i dessa böcker, samtidigt som det egentligen inte finns något som gör många av dessa böcker mindre onaturliga. Så ser vi till det är det faktiskt ännu flera som läser fantasy litteratur än de som känner till att de gör det. Det är bara att dessa böcker klassas som en annan genre av skönlitteraturens korridorer.