Vad är fantasy litteratur

Att vara en författare inom eller läsa om fantasy litteratur är något som ligger som ett latent intresse. Här handlar det ofta om drakar och demoner, eller om ett folkslag som lever ett äventyrligt och ärofyllt liv. Att gilla fantasy böcker handlar om att vara intresserad av det magiska, äventyrliga och ibland skrämmande. När vi ser på detta fenomen ser vi genast att fantasy litteratur har funnits längre ett det specifika namnet på genren. Här kan vi gå tillbaka till sagor och berättelser långt tillbaka i tiden. De mest kända verken inom denna genre kanske är Sagan om Ringen och Hobbit, som har många år på nacken. Fantasy sagor och litteratur rörande denna genre har dock funnits sedan mycket längre tillbaka i tiden.

Det var först under 70-talet som denna genre fick sitt namn och verkligen utvecklades. Sedan dessa har det kommit och gått många olika stora och små författare inom grenen och tusentals läsare har läst deras böcker. När det kommer till frågan vad det är som utmärker fantasy litteratufoggy-545838_1280r är det svårt att trycka på enbart en punkt, utan här är det flera olika ingredienser som blandar den soppa som alla fantasy älskare gillar. I grund och botten handlar det oftast om något onaturligt som blandas med gott och ont, där det goda oftast står som segrare vid sagans slut.

Det som även ofta ses i fantasy litteratur är magi, drakar och demoner samt andra onaturliga väsen. Det finns naturligtvis undantag från detta som vid alla olika saker. Ibland kan fantasy litteratur helt enkelt bara vara en berättelse om en grupp eller ett folkslag som lever ett äventyrligt liv i en annan dimension eller värld. Många gånger är det också upp till läsaren att bedöma vad som verkligen är fantasy litteratur för just dem. Läs själv så får du snart se.