Topp 5 fantasyfilmer

Fantasy är en genre som finns i filmer och böcker. Fantasy är all about magi, sagoväsen, främmande världar och mytologiska varelser, alltså allt det där som inte finns i det verkliga livet. Vill man komma ifrån vardagen är fantasyfilmer det bästa hjälpmedlet. Sätt på en fantasyfilm och dröm dig iväg till just den sago värld du vill leva i. Som ni redan vet är vi på Nilsson – fantastik riktiga fan av allt som har med fantasy att göra. Idag känner vi att det är på tiden att presentera våra topp 5 fantasyfilmer som vi älskar och vi lovar dig att du kommer känna detsamma när du har sett klart dessa filmer! I vår topp 5 lista hittar du allt du söker när du vill se en riktigt bra fantasyfilm, här finns det mycket magi och spännande berättelser.

Vi kommer börja med film nummer fem och sedan räkna nedåt till vår favoritfilm!

5. Willow (1988)Bildresultat för willow

Willow är huvudkaraktären i denna film. Han ger sig iväg från sin by eftersom att han har fått ett uppdrag om att finna ett övergivet barn, ett hem. Han tar med sig sina vänner – magikern och bonden. Dagen innan han och hans vänner ger sig iväg för att hitta ett nytt hem åt flickebarnet blir deras by av ett hundmonster som är ute efter barnet. Senare i filmen visar det sig att barnet är Elora Danan, Willow och de andra blir chockade men inser snart att hon är den enda som kan få stopp på Bavmorda, den onda häxan.

Denna fantasifilm är regisserad av Ron Howard och i rollerna hittar du Val Kilmer, Joanne Whalley, Warwick Davis med flera. Vi lovar dig mycket skratt och en riktigt inspirerande resa när du ser på den här filmen.

4. Alice – The Darker Side of the Mirror (2016)Bildresultat för Alice – The Darker Side of the Mirror (2016)

Alice i underlandet är en historia vi alla har hört någon gång i våra liv. Har man tröttnat på att höra historier om berättelse kan man ta och se filmen istället, det kommer du inte ångra. Tonårsflickan bestämmer sig en dag att vila under ett träd på familjens trädgård i Pacific Nothwest. Hon hamnar senare i ett kaninhål där hon får träffa på bisarra människor, djur som talar och en märklig värld som hon inte känner igen.

Alice – The Darker Side of the Mirror är regisserad av Zach Hamer och huvudrollerna spelas av Selena Tibert, Trey Hatch och Nathan Hamer.

 3. Pan (2015)Bildresultat för Pan fantasy film 2015

Pan är en amerikansk fantasyfilm. Filmen handlar om den lilla pojken Pan på 12 år som hamnar i landet ingenstans där han träffar andra övergivna barn. De bildar en grupp och bor tillsammans efter att Pan bevisar att han är den han försvunne Pan. Pan som han heter i filmen spelas av Levi Miller.

2. Pirates of the Caribbean – Dead Mans Chest (2006)

Jack Sparrow heter huvudkaraktären, han är en sjörövare som försöker klura ut hur han ska rädda sig själv för att slippa skulden han är skyldig Davy Jones, Bildresultat för Pirates of the Caribbean – Dead Mans Chest (2006)hans straff är att tjänstgöra i resten av sitt liv på den flygande holländaren som är Davy Jones skepp. Jack Sparrow spelar av Johnny Depp, i filmen spelar han en väldigt flummig och rolig sjörövare.
Filmen bjuder på en riktigt spännande resa som även fortsätter i två filmer till. Regissören Gore Verbinski har gjort ett otroligt bra jobb med denna film. Här hittar man många olika varelser, vackra platser och en berättelse du sent kommer glömma.

1. The Hobbit (2015)Bildresultat för The Hobbit (2015)

The Hobbit är uppföljaren till alla Sagan om ringen filmerna men handlar om berättelsen som skedde innan dessa filmer. Här får vi reda på hur livet för dvärgarna såg ut innan dessa filmer och varför relationen mellan människorna, Älvarna och Dvärgarna förstördes på senare tid. Huvudkaraktären i filmen är Bilbo Bagger som är en hobbit och bor i det fridfulla landet Fylke. En kväll störs han av att det knackas på ytterdörren, när han öppnar dörren stiger flera hungriga Dvärgar in och berättar att han måste hjälpa de för att hitta deras försvunna stad, Erebor – ensamma berget.

Se filmen som är regisserad av J. R. R. Tolkien för att veta vad som händer sedan.