En lista med 10 filmer för Fantasy älskaren

panslabyrinth

Här tänkte jag dela med mig av lite filmfavoriter när det kommer till genren Fantasy. Dessa filmer är några av de mest populära och kan få vem som helst att drömma sig bort till en annan värld för en stund.

Willow
Denna är ifrån år 1988 och handlar om en dvärg vid namn Willow som en dag hittar en bonde, en magiker och ett övergivet flickebarn. Han ska sedan kämpa mot skräckinjagande monster och stöter på en massa hinder under sin jakt på ett passande hem för barnet. Men han upptäcker snart en hemlighet som döljer sig hos det lilla flickebarnet.

Never ending story
Denna klassiker som är från 1984 har nog inte många ungar födda under 80 och 90 talet missat. Filmen handlar om en pojke vid namn Bastian som lever ett tråkigt liv där han dessutom blir utsatt för mobbning. Han finner ett bibliotek som ägs av en äldre man som introducerar han för en bok men varnar om att den kan vara farlig. Bastian börjar genast läsa boken och dras snabbt in i en annan värld vid namn Fantasia. Detta fantasi land är i stort behov av en hjälte som kan rädda dem då deras värld håller på att rasa samman.

Harry Potter
Det är svårt att bara välja en av dessa härliga och mysiga filmer. Vill man ha en helkväll/natt med en massa fantasy mys är det bara att börja med första rullen och köra igenom så många filmer man orkar. För er som inte är helt bekanta med Harry Potter så handlar filmerna om en kille som i unga år får reda på att hans riktiga föräldrar var trollkarlar och att han kommer att gå i samma spår. Dock är allt inte frid och fröjd då det inte bara är snälla varelser och magiker i trollkarlsvärlden.

Pirates of Caribbean
Vem har inte drömt sig bort på de sju haven och undrat hur det skulle vara att härja runt på en båt som en skräckinjagande sjörövare? Dessa filmer blev inte helt oväntat väldigt populära då de hade premiär. Här kan du leva dig bor till en tid för längesedan fullproppad med skatter och äventyr.

Pans Labyrinth
En väldigt speciell film som fick mycket bra kritik när den släpptes. Dock är denna film inte för den känslige då det finns ett par mindre trevliga scener som lätt kan omvandlas till mardrömmar. Filmen handlar om en flicka som är besatt av sagor. Flickan stöter på en älva som tar med henne i en labyrint där hon sedan måste överleva tre stycken utmaningar för att bevisa att hon är en prinsessa. Riktigt mysig, spännande och småläskig film, se till att de minsta har gått och lagt sig ordentligt innan du slår på denna rulle.