Allt du behöver veta om Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

jude law som dumbledore

Den andra filmen i följetongen Fantastic Beasts and where to find them är på ingång och är en spin-off på Harry Potter världen och handlar om Dumbledore och hans liv i USA flera år innan Harry Potters tid. Snart kommer andra filmen som kommer att ge oss ytterligare inblick i Harry Potters trollkarlsvärld, men vad kan vi förvänta oss? I denna artikel kommer du att få läsa allt om den nya filmen från J.K Rowling!

Vad heter den nya filmen?

Spekulationerna var många efter att biobesökare sätt första filmen i serien om Newt Scamander och hans fantastiska monster. I slutet fick man se en smygtitt på vad som skulle visas i andra filmen och om man inte redan läst böckerna och förstått vad det kommer att baseras på var det nog svårt att förstå vad det innebar. Den nya filmen kommer att heta Fantastic Beasts: Grindelwalds Crimes och kommer handla om Dumbledores största fiende Grindelwald som vi fick höra mycket om i Harry Potter filmerna och böckerna. Eddie Redmayne kommer att återkomma som Newt Scamander och den tidigare uppsättning av trollkarler från filmen. Johnny Depp spelar Gellert Grindelwald och Jude Law kommer att spela den yngre Albus Dumbledore tillsammans med nya karaktärer Lea Lestrange som spelas av Zoe Kravitz, News äldre bror Theseus Scamander, Credence Barebone och en kvinna utan namn som spelas av Claudia Kim. Hos Casinohotellet kunde man tidigt hitta odds för vem som skulle få spela den stora rollen som Dumbledore. Många trodde att Orlando Bloom skulle få rollen och det var även spekulationer om att Gerald Butler alternativt Hugh Jackman skulle få spela den berömda trollkarlen!

Enligt fansidan Pottermore kommer denna kvinna vara en Maledictus, en person som lider av en blodförbannelse som förvandlar dem till ett monster. Brontis Jodorowsky kommer att spela Nicholas Flamel som du säkert känner igen från den första Harry Potter filmen, han som skapade de vises sten.

När kan vi se trailern?

Än har vi inte sett skymten av en trailer men vi hoppas att vi kommer att kunna se den inom kort. Redan nu har man släppt bilder av skådespelarna och en poster som rör på sig som skulle kunna vara tagen från Daily Prophet!

Vad vet vi om filmen?

“I slutet av den första filmen blev den kraftfulla mörka trollkarlen Gellert Grindelwald ( Johnny Depp) fångad av MACUSA (Magical Congress of United States of America) med hjälp av Newt Scamander ( Eddie Redmayne). Men hotet av den onda trollkarlen kvarstår, Grindelwald har undkommit myndigheterna och har rekryterat anhängare, mest intet anande av hans sanna agenda: att höja “renblods” trollkarlar för att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att motverka Grindelwalds planer rekryterar Albus Dumbledore (Jude Law) sin tidigare student Newt Scamander, som går med på att hjälpa, omedveten om de faror som ligger framför honom. Linjer dras och kärlek och lojalitet testas, även bland de äldsta vännerna och familjer, i en alltmer splittrad trolldoms värld. “

Vad tycker ni? Låter det inte som en riktigt spännande film? Vi kan iallafall knappt vänta på att få se Newt Scamander och hans vänner igen!