Alice i Spegelandet

Nu är det snart dags för premiären av Alice i Spegellandet. Vi är nog många som har väntat otåligt på denna premiär men nu är den äntligen här. Den första filmen blev en riktig hit och för er som gillar fantasy måste det ha varit ett riktigt klimax. Med en hel drös av stora och duktiga skådespelare och skådespelerskor kunde man ana att det skulle bli en sådan succé. Och med ett riktigt duktigt animationsarbete är hela filmen en riktig fröjd för ögat. Den passar speciellt utmärkt att se på bio i 3D för att få ut så mycket som möjligt av alla specialeffekter som filmen innehåller.

Vi förväntar oss inte mindre av Alice i Spegellandet. Vi antar att även denna film kommer bjuda på ett fartfylld äventyr med många snygga animationer och riktigt bra skådespeleri. I denna film kommer Alice att resa tillbaka till underlandet för att rädda sin käre vän The mad Hatter som spelas av allas vår favorit Johnny Depp. I Alice i underlandet går hela temat i kortspel, det som skiljer denna film från den första är att Underlandets tema istället går i schackspel. Det är nog många av er som sedan barnsben redan sett Alice i Underlandet men jag tror inte det är lika vanligt att alla har sett barnversionen av Alice i Spegellandet. Det gör att man visste på ett ungefär vad man hade att förvänta sig av den första filmen, man vet vad som kommer att utspela sig och vad sagan går ut på, men självklart med en Twist a la Burton. Denna film blir annorlunda på så vis att man inte riktigt kan sagan sedan innan och inte vet vad som kommer att ske under filmens gång. Att både veta och inte veta har sin charm. Det är kul att kunna en historia sedan innan för att sedan se en regissörs egna tolkning via filmens konst. Vet man istället inte vad man har att vänta sig så blir ju allt som sker i filmen en spännande överraskning.

Båda sätten att se en ny film har sin charm. Det skulle vara kul om ni läsare kanske villa kommentera era synpunkter kring det hela. Vad föredrar ni? Att ha en aning om vad som komma skall eller gillar ni att bli helt överraskade?

Alice_i_Spegellandet