Aktuellt på bio – Warcraft

Ni som gillar Strategispel, RPG och MMORPG spel är med stor sannolikhet bekanta med Warcraft spelen som företaget Blizzard har gett ut. I serien finner vi tre stycken Warcraft spel med två tillhörande expansioner, en av våra mest kända MMORPG världan World of Warcraft samt Hearthstone som är riktigt stort inom e-sport. Det första spelet i serien Warcraft som har namnet Warcraft: Orcs and Humans har det nu gjorts en film av. Att det görs filmer av datorspel är något som vi uppskattar väldigt mycket då det är kul att se hur regissören tolkar historian bakom själva spelet. Så hur är filmen Warcraft? Stämmer historien och levde filmen upp till våra förväntningar? Svaret är både ja och nej. Vad vi hade förväntad oss var en vackert gjord film men utan för höga förväntningar på själva storyn. Vilken stämde. Filmen är väldigt vackert gjort, har du spelat mycket Warcraft kommer du att känna igen det mesta och ha lätt att hänga med i svängarna. har du däremot inte spelat Warcraft kommer du lätt att tappa bort dig. Själva storyn stämmer överens med spelets riktiga story för det mesta, men det är en del saker som har ändrats.

Vi har hört att många blivit besvikna på filmen då den inte alls har varit som förväntad, vi hade däremot inga skyhöga förväntningar utan filmen var ungefär som vi hade tänkt oss. En halvdan film men som är väldigt underhållande och snyggt gjord. Dock kan man ibland tycka att grafiken är lite för mycket datorspel, men det filmen är ju trots allt baserad på ett datorspel. Hela filmen är baserad på första delen av Warcraft berättelsen. Om hur shamanen Gul’dan förråder sin Shaman klan och sitt folk  för demonen Kil’jaeden och blir till en Warlock. Med sina krafter så dör allt han rör vid och han suger livet ur andra levande varelser. Med sina dödliga krafter har han lyckats förstöra den värld som Orcena har levt i och styr nu sitt rike genom en portal in i Azeroth. Detta leder till den kända titelt The hordes invasion of Azeroth. Här vill han ta över deras land och Stormwind och utplåna de som bor där.

Genom filmens gång kommer man att se många av de karaktärer man känner igen och har spelat med. Dessutom får man se den kända kartan som är uppritat av Warcraft världen. Att se allt detta på film tyckte vi var jätteroligt, även om filmen inte har blivit en hit här i Europa så har den blivit en riktig superhit i kina, så vi räknar stenhårt med ännu en film. Vi hoppas de kommer följa datorspelen när det kommer till ordning och historia och därför bör nästkommande film bli baserad på Warcraft: Tides of Darkness. Vi håller tummarna stenhårt för detta.

Warcraft-Movie-2016