Intervju med Stefanie Meyer

Twilight saga

Stefanie Meyer är den berömda författaren som står bakom den fantastiska bokserien om vampyren Edward och den vanliga tonåringen Bella. En episk kärlekssaga som dessutom kom ut i 5 filmer där den sista släpptes 2014. Här svarar hon på frågor till den engelska tidningen telegraph:

Stefanie bor med sin familj i staden Arizona i USA, hon är gift och har tre söner. Hon berättar att hon alltid varit en bokmal, hennes familjemedlemmar brukade även läsa för henne innan hon kunde göra det själv. När hon var sju år gammal läste de tillsammans fantasynovellen, The Sword of Shannara som är skriven utav Terry Brooks som är på 700 sidor. Trots att hon varit en riktig bokslukerska så var inte valet att bli författare helt självklart.

Hur Bella och Edward kom till liv

Stefanie berättar att det var i en dröm som twilight blev skapat. Drömmen var så intressant att hon direkt började skriva på boken endast för att inte glömma den fantastiskatwi dröm hon haft, men när hon väl hade börjat kunde hon inte släppa historien om Bella och den mystiska vampyren Edward. Hon hade ingen press när hon skrev boken för den var inte tänkt att läsas av någon förutom hon själv. Hon visade sitt verk för sin syster som därefter tyckte boken var så pass bra att hon borde publicera den!

Stefanies favoritverk

Stefanie läser fortfarande böcker i stå och när hon blev tillfrågad att rekommendera ett par tackade hon gladligen ja. Hon berättar att Persuasion av Breaking-Dawn---Part-2-pr-010Jane Austen är vackert detaljerad och hon älskar hennes hur fantastiskt det är att boken är skriven för så länge sedan men historien är fortfarande lika berörande. Detaljerna gör att det känns som att man faktiskt är där.
En annan som Stefanie rekommenderar är The Dranriders of Pern av Anne McCaffrey. Det är en riktig fantasyvärld säger hon. Pern är så rikligt utvecklad och det känns verkligen som att han finns i verkliga livet.